Bjerkreimselva 2018

Siste nyheter

Bjerkreimsflua

Vi opplever en enorm etterspørsel etter Bjerkreimsflua i disse dager. Det er tydelig at det fanges mye laks på denne flua. Fiskekroken Bjerkreim fører den orginale Bjerkreimsflua i #8 og #6. Du finner disse fluene også i vår nettbutikk hvor du finner #8 Bjerkreimsflua og #6 Bjerkreimsflua. Butikken i Bjerkreim har oppe mandag til fredag fra […]

Laksesesongen 2017

Nye varer er ankommet butikken og vi gjør oss klar til en ny og spennende sesong i Bjerkreimselva. Jeg har åpent i butikken 3. og 10. juni 12-15. Fra 14. juni er det vanlige åpningstider. 17-19 på hverdager og 12-14 på lørdager. Velkommen til ny sesong.

Laksesesongen 2016 er i gang

Da er endelig laksesesongen 2016 i gang, og det meldes om at det er observert 54 laks og 2 sjøørret som er passert i tellestasjonen i laksetrappa. Vannstanden er nærmest helt perfekt nå og det er duket for en spennende start på sesongen 2016. Husk at fra 1 juni til 14 juni er det såkalt […]

Været

Vannføring

Fangstrapporter

Sosiale medier

Fra vår facebook side

10 hours ago

Fiskekroken Bjerkreim

Det er i dag 17.08. tatt fisk på sluk og litt store tubefluer.
Elva er ganske stor, 78 m3 kl 15.
Her er noen glade fiskere som i dag har fått 2 svidder.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Fiskekroken Bjerkreim

God gang i laksetrapp i Bjerkreim.

Skandinavisk naturovervåking
Også i Bjerkreimsvassdraget har det frem til nå vært lite oppgang av laks i trappene i forhold til tidligere år. Vannøkningen som endelig kom i løpet av helga satte fart på laksen oppover i elva. Passeringene her er fra "nyetrappa" i går - ca. kl. 21:00.

Det er, og har vært - meget høy aktivitet i flere dager nå. Det er derfor knyttet spenning til total mengde laks i forhold til tidligere år.
Kanskje ble forrige døgnrekord fra 2016 på 1000 passeringer i trappene slått nå i helga?
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ekstra åpningstid tirsdag 14. august.
0930-12
Ellers vanlig tid 17-19
... See MoreSee Less

View on Facebook

Siste nytt mandag 13. august.
Det er nå lov å fange 3 fisk pr dag.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Flotte dager på Tengs.
Vi har fisket på Tengs torsdag-søndag. Fantastisk natur opplevelse. Det er ikke ofte i mitt liv at jeg har sett så mye laks i elva - utrolig kjekt. Endelig ble det fin vannføring og lakseoppgang i Bjerkreimsvassdraget.
Det har vært en del restriksjoner i fiskereglene på lav vandstand. Da elva var liten, syntes jeg det var riktig. Nå når elva er normal stor, og 1000 vis av laks er på veg opp elva, finner jeg det unaturlig at dagskvoten på en fisk skal beholdes.

Utenfor Bjerkreimselva er det flere laksenøter. Det er referert til at disse har fanget mange tonn fisk i sommer. Hvorfor har ikke notfiskerne fått innskrenket fangst i denne tørkeperioden? Etter min oppfatning har ansvarlige myndigheter sviktet på dette området. De som høster mest laks, bidrar minst. Dette mener jeg er helt urimelig.
... See MoreSee Less

View on Facebook